Tilavierailua ja iloisia kohtaamisia!

Mangalitza - Eettisin arvoin kasvanut

Tilallamme kävi tutustumassa reippaita opiskelijoita Ahlmanin opistosta, maatalousalan perustutkinnon linjalta. Heillä oli tehtävänä tutustua eri tuotantomuotoihin, opiskelijat halusivat ottaa mukaan myös villasian tuotantoa, joka eroaa täysin tehotuotannosta, meillä eläintenhoitotyö on intensiivistä käsityötä, jossa eläimiä voi päivittäin huomioida yksilötasolla, on aikaa rapsutuksille ja huolenpidolle.

Heti ensi metreistä lähtien, Villapossumme hurmasi yleisönsä täysin, oli innokkaita rapsutuksien vaatijoita, sekä rapsuttajia! Juttelimme tuotantotavastamme ja kiersimme tuotantotiloja, opiskelijoiden mielestä oli kiva nähdä erilaista ja vähän pienempää sianlihan tuotantoa, jossa selkeästi mennään sikojen hyvinvointi edellä, onnellisen sian elämää.

Päivittäisen hoitotyön peruspilareita meille ovat, ravintorikkaan, lämpimän ruoan tarjoaminen, käytämme laadukkaan viljan lisäksi valkuaisenlähteenä lähituottajien hernettä ja härkäpapua. Tuotantotilojen tilavuus ja toimivuus, jolloin jokaisella eläimellä on luontaisesti mahdollista elää lajityypillistä elämää vapaana, stressittömässä ympäristössä. Kaikista tuotantoketjun vaiheista huolehtiminen kaikissa olosuhteissa, täydestä sydämestä ja kiitollisena ainutlaatuiselle rodulle, tästä kaikesta koostuu laatu, liha, jonka maku on vertaansa vailla.

Kiitos aurinkoisesta vierailustanne, ilo oli meidän puolella. Onnea opintoihin!

Syksyn aikana vielä ennen talven tuloa laajennamme jälleen ulkotarhaus-alueita, joka tuo entisestään lisää alaa eläinten siirtymisiin kasvun mukaan tarhauksesta toiseen. Tarhauksien laajentamisen mahdollistaa laajat laidunpellot aivan tuotantorakennusten lähettyvillä, pellot, joissa ennen laidunsi monikymmenpäinen lypsykarja, joita saavat hyödyntää nyt kiharakarvaiset villasikamme. Loppu- ja alkuvuoden porsimisia odotellaan iloisin mielin, lattialämmitteisillä porsimisosastoilla on koko pahnueen lämmin ja hyvä olla, ei haittaa mahdolliset kovatkaan pakkaset. Monenlaista pientä ja isompaa projektia on aina meneillään, jotka pitävät mielen ja kehon hyvässä vireessä!

Reipasta syksyä myös kaikille lukijoille!

Edellinen artikkeli
Syksyn loistoa!
Seuraava artikkeli
Mangalitzaa menussa