Possunnahka chips ja herkullinen aioli

Possunnahka chips ja herkullinen aioli

Keittiömestari Jani Salmelan käsissä syntyi tämä snacks-herkku, aiolissa käytetty Mangalitzan laardia, joka taipuu moneen käyttötarkoitukseen. Janin sanoin: ” Pidä kielestä kiinni ja nauti Roseviinin kera”.

Aioli:

400g keitettyjä perunoita kuorineen, tässä tapauksessa käytetty kesän uusia perunoita.
8 kpl ryöpättyjä valkosipulin kynsiä
4 kpl raakaa valkosipulin kynttä
2 kpl kananmunan keltuainen
3 dl SULATETTUA MANGALITZAN LAARDIA
2 rkl Hunaja- omenaviinietikkaa
1/3 Sitruunan mehu
Ripaus suodattamatonta atlantin merisuolaa, muutama raapaisu mustapippuria myllystä, sekä ihan pieni ripaus sokeria.
Kaikki kulhoon ja sauvasekoittimella sileäksi.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan!

Annoksen päällä salviaa.

Possunnahka chips:

Possunnahka on ensin haudutettu 12 tuntia valkoviinissä, jonka jälkeen otettu rapeutta uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Herkullista kesää Niemiahon Tilalta!

Edellinen artikkeli
Keittiömestari Jani Salmela valmistaa Mangalitzasta juhannusherkkuja
Seuraava artikkeli
Premium grillimakkaraa saatavilla rajoitettu erä
Valikko