Mangalitzan rasva soveltuu hienosti myös leivontaan

Possupatee annos
Ohessa yksityiskohtainen resepti Possu -pateen valmistukseen. Reseptin teille tarjoaa ravintola Kajon keittiömestari. Tulossa reseptiä myös makeaan leivonnaiseen.

Possu reseptejä ”Pate”


Taikina

250 g vesi
150 g sulatettu lardi
910 g vehnäjauhoja
9 g suola

Kiehauta vesi ja possun rasva sekoita puuharukalla kuivien aineiden kanssa.  Kelmuta taikina ja nosta jääkaappiin lepäämään pariksi tunniksi.

Porsaan verikreemi

100g port viintä
100g kermaa
40 g tummaa siirappia
20 g glukoosia
500g porsaan verta
120 g voita
2 g suolaa
1 g xantanaa

Keitä port viini ja kerma n. puoleen ja jäähdytä tovi. Lisää sianveri siirappi ja glukoosi ja kuumenna koko ajan sekoittaen n. 72 c. laita seos blenderiin ja aja voi noppa sekä xantana joukkoon , mausta lopuksi suolalla ja pyöräytä suola sekaan.

Possu täyte

kylkeä
100g Vettä
80 g suolaa
40 g sokeria

Vakumoi kylki suola sokeri liemessä ja kypsennä 74 c 12 h. Siivilöi possun ”haudutusliemi” talteen ja nosta kylmään. kuori jäähtynyt rasva pinnasta.  Grillaa kylki kauttaaltaan kauniin väriseksi ja muhjaa karkeaksi massaksi, sido massa porsaan rasvalla ja kelmuta massasta tankoja ja nosta kylmään.

Pihlaja liemi

300g porsaan haudutuslientä
10 g sokeria
20 g pihlajansilmua
20 g väkiviinaetikkaa

Kiehauta ja anna maustua 1 h siivilöi ja tarjoa muiden komponenttien kanssa.

Maksa kerros

100g sieniä
suolaa
sokeria
50 g porsaan maksaa
150 g porsaanjauhelihaa
120g kermaa

Fresaa sienet, porsaan rasvassa ja nosta kylmään
lisää kaikki jääkappi kylmät aineet kutteriin ja pyöräytä tasainen massa. ja nosta lepäämään. hetkeksi

Rullan valmistus

Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa ylinmääräiset pois. levitä maksa täyte ja aseta rulla taikinan keskelle. Käännä ”sushi” tyyliin rulla kiinni ja pyöritä tasaiseksi.  voitele keltuais- vesi seoksella ja paista 200c 15-18 min.

Possupatee annos

Edellinen artikkeli
Uusi PINTXO -lehti ilmestyi tällä viikolla!
Seuraava artikkeli
Baskimaan huippukokit hullaantuivat mangalitzastamme