Mangalitza – Luonnon muokkaama super raaka-aine

Niemiahontila - Mangalitza lihan tuottaja

Puhdas ravinto, vapaa kasvatus, terveys, stressitön elinympäristö, hoiva ja Rakkaus!
Näistä tekijöistä syntyy villapossujemme lihan korkea laatu ja herkullisuus. Rauhalliset, kookkaat silmäterämme vaeltelevat leppoisasti ruokailujen lomassa pitkin laidunta tonkien ja tuhisten, välillä vetäytyen nokosille, kunnes koittaa iltavellin aika.

Kesäkuulumisia Niemiahon tilalta

Mangalitza on erittäin rauhallinen eläin, kun puitteet ovat kunnossa ja ne saavat toteuttaa vapaata possun elämää, niistä huokuu tietynlainen tyyneys ja tyytyväisyys.

Näiden kuluneiden kasvatusvuosien kokemuksien jälkeen, kun villasiat pikkuhiljaa valtasivat tiluksiamme, voimme sanoa, että rotu on ollut meille hyvin luontainen ja erittäin mielenkiintoinen, antoisa valinta, tilalla ennestään vaikuttaneiden nelijalkaisten jälkeen.
Tilan eläinhistoriaan on mahtunut vuosien saatossa, mm. sikoja, lampaita, kanoja, kalkkunoita, hevosia, lypsykarjaa tilalla oli reilut 50 vuotta, ja olimmekin vuosia ainoa lypsykarjatila Mäntässä.

Yhä enemmän saamme yhteydenottoja Mangalitzan tuottajiksi kiinnostuneilta tilallisilta. On hienoa, että tämä upea rotu saisi Suomessa lisää jalansijaa ja tunnettuutta, onhan tämä raaka-aineena aivan omaa luokkaansa. Rodussa moni keittiömestari ylistää ennenkaikkea upealaatuista rasvaa, joka on monikäyttöinen, sen puhtauden, koostumuksen ja maun vuoksi.
Rasvasta on loihdittu monenlaisia levitteitä, marinoitua laardoa, mousseja, jne.

Teetätimme muutaman erän Mangalitza – Highland-nauta –makkaraa, joka sekin oli herkullista, mehevää, jossa korostui puhtaat maut, mausteina hennon yrttinen seos. Makkaratestaukset jatkuvat silmälläpitäen tulevan kesän grillikautta!
Mangalitzan hienostunut maku ei jätä ketään kylmäksi!

Alkuvuoden porsimiset sujuivat hyvin, nyt muutaman kuukauden ikäiset pikku kärsät pääsevät nauttimaan ensimmäisestä kevään huumasta. Kesän kynnyksellä toukokuussa on odotettavissa porsaita kahdelle emakolle.

Kevät aurinkoa ja pienten porsaiden tuhinaa!

Pintxo lehtiOlemme menossa mukana juuri ilmestyneessä upouudessa PINTXO Ruoka&Kulttuuri –julkaisussa, Pirkanmaan alueelta.

Jakelu toteutetaan laadukkaissa hotelleissa ja ravintoloissa, sekä kulttuurilaitoksissa ja valituissa lehtimyyntipisteissä.

Kuulumisiin…

Edellinen artikkeli
Mangalitzaa menussa
Seuraava artikkeli
Ravintola Werner – Mangalitzaa menussa