Kesäkuulumisia….

Kesäkuulumisia Niemiahon tilalta

Alkukesä on taittunut tilalla erilaisten riihikiireiden puitteissa, sekä vesisateiden toivossa, johon näillänäkymin alkaa tulla helpotusta. Uusia aitausalueita olemme rakentaneet nuorille, vieroitetuille porsaille, aitaus sijaitsee lähellä päälaidunta, aivan navettarakennuksen läheisyydessä, tarhassa on hyvä totutella tutussa porukassa ulkoilman ihanuuteen ja erilaisiin maatilan ääniin, ennen isolle laitumelle siirtymistä, nokosille porsaat voivat vetäytyä viileään, kivinavetan suojiin.

Parisen viikkoa sitten saimme todistaa porsimista, joka oli tilan suurin pääluvultaan tähän mennessä, punainen emakko, Vikke, pyöräytti peräti 14 porsasta, tosin luonnon kiertokulun puututtua asiaan, kaikki eivät joukossa olleet yhtä vahvoja selvitäkseen. Rauhallisena ja huolehtivaisena emänä, Vikke suoriutui urakasta hienosti, jälleen oli ilo huomata, miten tyynesti ja varmoin emän vaistoin Vikke otti pahnueen huomaansa.

Ensimmäiset 3-4 vuorokautta porsimisien jälkeen on emakolle erittäin herkkää aikaa,  rauhoitamme porsimisosaston kokonaan vierailta, vain oma väki käy tekemässä ruokinta-, seuranta-, ja hoitotehtävät. Kesäkuun ja heinäkuun loppupuolella ovat seuraavat porsimiset, vuorossa ovat valkoiset emakkomme, Hinkkis ja Vinkkis.

Mansikkasesonkikin on ihan nurkan takana, odotamme kohtalaisen hyvää satoa,  uutta mansikka-alaa ahkeroimme auttavaisen talkooväen kanssa maahan 4000 taimen verran,  juuri sopivasti ennen juhannusta. Suuri kiitos talkoolaisille!

Tilamme sai kunnian päästä mukaan Haarukka -lehteen, Rotisseursien, Tampereen Paistinkääntäjien 50 -vuotisjuhlajulkaisuun. Erittäin mielellämme tuemme näin järjestön toimintaa, sekä arvokas Mangalitza -rotu saa ennestään lisää tunnettuutta arvostettujen, korkea-arvoisten ammattilaisten keskuudessa.

”Chaîne des Rôtisseurs on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä keittiö- ja palveluammattilaisten sekä harrastajien kanssa. Järjestö tukee nuorten ammattilaisten osaamisen kehittymistä mm. järjestämällä nuorten kokkien ja saliammattilaisten kilpailuja sekä tukemalla alan opiskelijoiden menestymistä vaativissa opinnoissaan. Lehti julkaistaan Tampereen Paistinkääntäjien 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja järjestön toiminnan tueksi. Lehti postitetaan kaikille Suomen Paistinkääntäjien ammattilais- ja harrastajajäsenille sekä sitä jaetaan Fastfood & Café & Ravintola Tampere 2018 -tapahtumassa 10.–11.10.2018 ja laadukkaissa hotelleissa ja ravintoloissa syksyllä 2018.”

Tampereen Paistinkääntäjät ry www.rotisseurs.fi/tampere

 

Lapinkoira Tuittu – 15.6.2018

Muistoissamme elää Lapinkoira, Tuittu, joka sai elää kunnioitettavan pitkän, terveen ja onnellisen koiran elämän, maaseudun rauhassa, yli 17 vuoden ajan. Lepää rauhassa, Tuittu. 15.6.2018

Hyvää Juhannusta!
Niemiahon Tila

Edellinen artikkeli
Kevättä kohti!
Seuraava artikkeli
Syksyn loistoa!